Afgelopen dagen dook het gerucht op dat Google zou werken aan een app, die alle chatdiensten van Google verbindt en daarmee de concurrentie aan gaat met diensten als WhatsApp, iMessage en BlackBerry Messenger. In de cross-platform app, genaamd Babble, zouden onder andere Google Talk, Hangouts, Voice en Messenger samenkomen. Babble zal vermoedelijk contacten toevoegen op basis van de contactenlijst, wat ook het geval is in Google + en Google Talk.

Skloink ontving van een anonieme bron een foto met daarop een nog niet eerder vertoonde applicatie van Google wat vermoedelijk Babble zal zijn. De afbeelding toont een chatvenster waarin tijdens een gesprek, foto’s gedeeld worden. Ook is de mogelijkheid om een Hangout met de contactpersoon te starten aanwezig. Verder is rechts bovenin het woord “Chats” te lezen, wat vermoedelijk op een sorteer functie duidt en is links bovenin een melding te vinden van ongelezen berichten.

Google Babble gelekte foto Skloink

Met Babble lijkt Google haar trend om communicatie middelen te centraliseren nog verder door te voeren. De applicatie is niet zozeer een nieuwe dienst, maar lijkt als een soort globale hub te dienen waarin alle communicatiediensten van Google samenkomen. Hierdoor zou het voor gebruikers makkelijker moeten worden hun weg te vinden in de brei aan verschillende diensten.

Geek.com meldt, dat Google de dienst Babble op de eigen jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google I/O wil onthullen. Google I/O vindt van 15 tot en met 17 mei plaats. Babble zal in ieder geval gaan werken op Android, Chrome OS en de browser, maar zullen ook platforms buiten hun eigen portfolio nodig hebben, wil de dienst succesvol worden.