Geen zorgen, Pressy zelf is slim genoeg om niet je moeder te bellen wanneer je in het weekend iets te veel hebt gedronken. Hij reageert namelijk alleen wanneer jij drukt.

Mogelijk afstammend van morse-code is Pressy een klein knopje waarmee je jouw smartphone net wat slimmer maakt. Het project op Kickstarter heeft al 14x meer opgebracht dan de doelstelling (met nog 20 dagen te gaan). Maar wat maakt het kleine knopje zo interessant?

Pressy’s knopje zelf is niet heel speciaal, wat wel inventief is de combinatie van het knopje met Pressy’s eigen Android-app. Met de app kun je namelijk zelf allerlei commando’s toevoegen aan de lengte en hoeveelheid druk die je op het knopje uitoefent. Standaard ingesteld staat bijvoorbeeld één keer kort drukken gelijk aan je zaklamp aanzetten of een korte dubbelklik om een foto te maken. De mogelijkheden zijn heel divers en je kunt zelf variëren in de lengte en hoeveelheid (tot drie) en volgorde. Belangrijk en handig punt hierbij is: je scherm hoeft niet aan te staan voordat Pressy werkt.

Ben jij iemand die bijvoorbeeld elke dag op Foursquare  wil inchecken op Amsterdam Centraal om de major te worden, maar kost dat vaak te veel tijd omdat je weer snel je trein moet halen? Dan kan Pressy er voortaan voor zorgen dat je -letterlijk- met één druk op de knop incheckt. Je kunt zelf vast wel een scenario bedenken in je dagelijkse routine waarbij je dezelfde handeling vaak uitvoert, zoals bijvoorbeeld je email-app openen of je baas mailen, dit soort simpele dingen kunnen nu dus nog veel simpeler en sneller.

Ben jij net zoals ons -terecht- enthousiast geworden van Pressy, zoals gezegd heb je dus nog 20 dagen om ze te ‘backen’ op Kickstarter. Bekijk hier alvast de introductiefilm:

Voor de technische mensen onder ons die bekend zijn met API’s en If This Then That zal het als muziek in de oren klinken dat er ook een API uitgegeven wordt waarmee je de Pressy nog veel meer dingen kunt laten doen dan de berg functionaliteiten die hij nu al bezit.