Foto’s zeggen meer dan een 1000 woorden, maar wat als het ook nog een paar woorden kon vertellen? Dat omschrijft zo’n beetje Shuttersong. Als je je voorstelt dat jij met je vrienden op je favoriete festival uit je dak gaat en dat voor eeuwig vast wil leggen, of wanneer je kind voor het eerst ‘papa’ zegt kun je wel begrijpen dat geluid echt het verschil maakt tussen een plaatje en een ervaring.

De app biedt zoals Instagram en Vine dat ook deden nieuwe manieren om te communiceren. De ontwikkelaars hebben ervoor gezorgd dat er weinig -niet- kan. Zo kan je als niet-gebruiker nog steeds Shuttersongs openen, kun je geluid toevoegen aan oude foto’s en worden foto’s automatisch opgeslagen.

Het gebruik van de app lijkt op die van Vine of Snapchat, waarbij de app op het moment dat je een foto maakt gelijk begint met het opnemen van geluid. Shuttersong claimt dat het gebruik van de app zodanig simpel is dat er geen woorden nodig zijn om de app te gebruiken.

Shuttersongs zijn op dit moment te delen op Twitter, Facebook, Tumblr, Reddit, email of sms. Ook kunnen Shuttersongs gebruikt worden op websites doordat ze gemakkelijk te embedden zijn.

In het fimpje geven de makers een korte demonstratie hoe je een Shuttersong maakt. Op deze pagina staan  How To filmpjes, of wanneer je al net als ons overtuigd bent dat dit concept bestaansrecht heeft kun je op deze pagina de iOS app downloaden.