Op feestjes, verjaardagen, vergaderingen en in restaurant zie je ze. En iedereen heeft er een hekel aan. Mensen die met hun smartphone bezig zijn in gezelschap. Toch maken we er onszelf ook allemaal schuldig aan. GoBevy probeert door offline interacties te stimuleren dit te verminderen. Hoewel Bevy pas net is begonnen om mailadressen te verzamelen voor hun bèta, is het al duidelijk dat het concept potentie heeft.

Bevy werkt als volgt:

Kies een lokatie: Als eerste bepaal je wáár de meeting plaats gaat vinden. Iedereen binnen een loopafstand van een kwartier krijgt dat een uitnodiging om te participeren.
Wat voor soort activiteit is het?: Wanneer je de lokatie hebt gekozen moet je aangeven wat voor soort activiteit je wilt gaan ondernemen. Je kunt kiezen uit categorieën zoals Uit eten, Actief, of kopje koffie.
Neem een foto van jouw gezicht: Als je nieuwe mensen wilt ontdekken, moet je natuurlijk wel weten wie die nieuwe persoon is als je net besloten hebt om samen te frisbeeën in het park. Daarom is het de bedoeling dat elke deelnemer een foto van zijn gezicht neemt.
Hoe lang wil je iets gaan doen:  Geef gemakkelijk aan hoe lang je je activiteit wilt gaan doen.
Beschrijving toevoegen: Geef mensen een korte beschrijving van de activiteit, jezelf of de lokatie.

Bevy is te vergelijken met MeetUp, maar waar MeetUp gestructureerd is geeft Bevy de ruimte aan spontaniteit.

Voor ondernemers is Bevy te gebruiken als tool om klanten die toch al in de buurt zijn te faciliteren in hun ontmoetingen. Zij kunnen notificaties naar bevygebruikers in de buurt met de uitnodiging om bij hun koffie te drinken tegen kortingen of speciale producten. Wat dus voor allebei de partijen voordeel oplevert.

De app wordt ontwikkeld voor alle belangrijke platformen (Android, iOS en Windows Phone) en zal dus door iedereen te gebruiken zijn. Ben jij ook benieuwd geworden, meld je dan hier aan voor de bèta.