Het enige dat er vroeger nodig was om de wereld over te rijden was een grote backpack en je duim. Maar tegenwoordig redt je het daar niet meer mee als liefhebber van gadgets. Je smartphone, spiegelreflexcamera, Pebble watch, Google Glass, iPod en Fitbit wil je het liefst allemaal meenemen op je reizen door de rimboe, maar waar haal je stroom vandaan?

De Nomadplug is een mobiele oplader voor je elektronische apparatuur waarmee het niet uitmaakt of je in de buurt van een stopcontact bent. Ideaal dus voor mensen die tijdens een langere periode lang uit de buurt zijn van stopcontacten. Pluspunten van de Nomadplug voor backpacker is het feit dat de Nomadplug compact en waterdicht is. Hierdoor is hij makkelijk mee te nemen in (of zelfs op) je rugzak.


En wat doe je dan als het bewolkt is?

De meeste apparaten kunnen maar 5 Watt verdragen, waardoor de Nomad uitgerust moest worden met een regulator waardoor eventuele doorbranding wordt voorkomen. Wat daar het grote voordeel van is, is dat de zonnepanelen dus wanneer ze 1/4e van hun kracht missen, hij nog steeds maximaal oplaadt.

De Nomadplug wil zich onderscheiden door prijs en styling. Waar volgens de makers draagbare zonnepanelen van 7 Watt normaal $120 kosten, hoef je voor de Nomadplug maar $85 euro af te rekenen (als je nu backt, betaal je $85 inclusief verzendkosten). En waar andere draagbare zonnepanelen specifiek gemaakt zijn voor de survivalist en in zwart over camouflagekleuren zijn, is de Nomadplug mooi vormgegeven. Het uiterlijk is vanaf de buitenkant te vergelijken met een tabletsleeve.

NomadPlug

De makers ervan hebben al zelf het grootste gedeelte van de productontwikkeling geïnvesteerd en zijn nu via IndieGogo op zoek naar de laatste $5000 om -zoals veel crowdfunders- het fabricageproces op gang te zetten.

Wil jij ook onafhankelijk zijn van stopcontacten tijdens je komende reis zou ik vooral hier backen.