Dat wearables echt op het punt staan om door te breken is wel duidelijk als je kijkt naar het aantal draagbare gadgets die er momenteel uitkomen. Zo lanceerde Samsung zijn Galaxy Gear, en automerken haken aan zoals Nissan met zijn Nismo. Maar binnenkort krijg je misschien zelfs een wearable bij de fysiotherapeut; namelijk de Lumoback.

De Lumoback is een band zoals je die misschien ook al TellSell hebt gezien. Alleen zorgt deze band niet voor dat je kilo’s afvalt maar de Lumoback zorgt er voor dat je een optimaal postuur behoudt tijdens bijvoorbeeld je kantoorbaan.

De Lumoback bind je onder je kleding om je middel waarna hij de stand van je bekken analyseert door middel van de 3 G-sensoren waarover hij beschikking heeft. Wanneer deze niet optimaal is voor je rug zal de Lumoback gaan trillen zodat jij weet dat je je

Lumoback Apphouding moet aanpassen. Vervolgens kan je op de app zien hoe je houding is en hoe je die het beste kunt verbeteren.

De app houdt ook je voortgang bij per dag, week en maand om zo te zien hoe erg je verbeterd bent. Verder probeert de app door midden van spelelementen er voor te zorgen dat je jij je postuur blijft verbeteren.

Niet alleen tijdens het zitten corrigeert de Lumoback je houding, maar hij weet ook wanneer je aan het lopen, staan, hardlopen of zelfs autorijden bent. Voor elk van deze posities weet de Lumoback wat de ideale houding is die je rug moet aannemen. Op die manier kunnen veel mensen hun rugklachten verminderen of zelfs oplossen voordat het resulteert in bijv. een hernia.

Mocht je een keer een luie avond op de bank willen hebben zonder dat de Lumoback zeurt dat je op je schouderbladen ligt, dan kun je de band natuurlijk gewoon afdoen.

De Lumoback is in onze ogen een stap in een hele nuttige richting van wearables, namelijk de gezondheidszorg.  We zijn benieuwd wat voor bedrijven zich nog meer op deze interessante tak van technologie gaan richten.

Bekijk hieronder een korte demonstratie van de Lumoback:

Bron