De beeldschermen van smartphones worden niet alleen voorzien van een steeds hogere resolutie, ook qua grootte worden alle remmen losgelaten. Waar telefoons tot een paar jaar geleden nog zo klein mogelijk moesten zijn, zijn nu de enorme ‘phablets’ een verkoop succes. Langzaamaan keren we dus weer terug in het tijdperk van ‘de koelkast’. Inspelend op onder meer de retro modetrend, heeft het Britse bedrijf Binatone op de IFA in Berlijn haar Brick Phone gepresenteerd. Een telefoon die nog het meest doet denken aan de enorme mobiele telefoons uit de jaren ’80.

The Brick Phone is in eerste instantie een telefoon, waar de simkaart van je huidige telefoon in geplaatst kan worden. Daarnaast kan de Brick Phone ook als accessoire dienen, door het apparaat via Bluetooth te verbinden met een willekeurige smartphone. Vervolgens is het mogelijk om telefoongesprekken via de Brick Phone te voeren en de smartphone alsnog te gebruiken ok bijvoorbeeld mee te WhatsAppen. Volgens Binatone ziet het toestel er dan misschien wel vintage uit, toch bevat het technologie voor de hedendaagse trendsetters.

The Vintage Brick Phone

Het bedrijf lijkt zich dus vooral te richten op de ‘hipsters’. Iedereen loopt tegenwoordig rond met vrijwel dezelfde telefoon. Middels cases proberen we ons toestel nog enigszins te laten onderscheiden van de rest. Op dat gebied lijkt  er voor de Brick Phone zeker plaats te zijn. Naast het uiterlijk beschikt het toestel echter over nog 2 unique selling points. Ten eerste bevat het toestel een enorme batterij, waarmee een stand-by tijd behaald zou moeten halen van een maand (tevens komt er ook een Power-edition uit die het 3 maanden vol moet houden op 1 accu lading). Daarnaast is het ooit-o-zo-populaire spel Snake op de Brick Phone te spelen. Was je eerst nog niet overtuigd, ben je het nu dus waarschijnlijk wel.

Verder kan er old skool via een T9 toetesenbord worden ge-smst, kan er via Bluetooth of via een Micro SD-kaart muziek worden afgespeeld over de speaker én kan je huidige smartphone aan de telefoon gekoppeld worden, om deze vervolgens door de Brick Phone te laten opladen. Weg met die Duracell power-adapters dus! Voorlopig zal het apparaat alleen in Groot Brittannië en Frankrijk te koop zijn voor een prijs van ongeveer 90 euro. Mocht het apparaat echter aan slaan, zal een wereldwijde verkoop niet uit te sluiten zijn, zo verzekerde een medewerker van Binatone mij.