Eerder schreven we op Skloink al over Stick N Find: een kleine gadget ter grootte van een euro munt, die op een willekeurig object geplakt kan worden en vervolgens via de bijbehorende app opgespoord kan worden. Handig, maar niet altijd even praktisch om de gadget op je apparaat te plakken. Al helemaal niet op je gloednieuwe smartphone. Een bedrijf uit India draait de rollen om en gebruikt hun gadget, Gecko, juist als zoeker en je smartphone als tracking device. Bijzonder? Nee. Ware het niet dat Gecko ook extra functionaliteit aan je smartphone toevoegt.

Gecko, wat nog het meest weg heeft van een plectrum voor de gitaar, is een gesture control-apparaatje wat doormiddel van Bluetooth een verbinding kan maken met een smartphone. Het apparaat is in staat om doormiddel van gestures (bewegingen) bepaalde acties uit te voeren. Zo kun je met het apparaat niet alleen het alarm van je telefoon af laten gaan wanneer je deze kwijt bent, maar ook bijvoorbeeld het volume van je muziek regelen of een foto met de camera laten maken.

Het bedrijf claimt dat het apparaat in staat is om alle normale functionaliteiten van een telefoon uit te voeren doormiddel van een beweging. Zolang de telefoon zich binnen een straal van 30 meter bevind kunnen deze acties uitgevoerd worden. De Gecko-tag beschikt over een batterij die ongeveer een jaar mee zou moeten gaan en is gewoon te vervangen. Of Gecko ook daadwerkelijk op de markt gaat verschijnen is nog maar de vraag. Het bedrijf heeft een campagne gestart op Indiegogo en probeert daar 50.000 dollar op te halen.

De eerste 1000 mensen die in het project investeren kunnen een Gecko kopen voor 20 dollar en zal vermoedelijk in december worden geleverd. Alle mensen die later zijn kunnen het apparaatje bemachtigen voor 25 dollar en zullen hem 1 maand later thuis bezorgd krijgen.