Sinds het gerucht dat Apple zou werken aan een smartwatch, hebben smartwatches flink aan populariteit gewonnen. Veel fabrikanten zouden momenteel werken aan hun eigen variant, terwijl sommige fabrikanten er al tijden een op de markt hebben. Met een smartwatch is het mogelijk om ‘discreet’ op de hoogte te blijven van onder andere notificaties op je smartphone. Daarnaast kunnen er diverse apps geïnstalleerd worden, waardoor de smartwatch ook kan dienen als muziekspeler of als fitness-coach.

Dat de functionaliteit van een dergelijke accessoire zich niet hoeft te beperken tot een horloge, bewees Google al met Glass. Glass biedt ongeveer de zelfde mogelijkheden als een smartwatch, maar dan verwerkt in een soort van bril. De kern van deze wearables richt zich op het weergeven van notificaties van de smartphone. En op dat punt richt EMBRACE+ zich dan ook, zonder allerlei poespas er om heen.

EMBRACE+ is een armband die door op te lichten in verschillende, zelf in de stellen kleuren, je op de hoogte houdt van meldingen op je smartphone. Hierdoor kun je in één oogopslag zien of je bijvoorbeeld een nieuwe tweet, e-mail, WhatsApp of binnenkomend telefoongesprek krijgt. De kleuren die bij een bepaalde applicatie of melding horen, zijn zelf naar hartenlust in te stellen in de bijbehorende EMBRACE+ app.

EMBRACE+ is momenteel nog een lopend Kickstarter project, maar heeft binnen een aantal dagen al de benodigde financiering opgebracht waardoor de makers de smartbracelet daadwerkelijk in productie kunnen nemen. Opmerkelijk, aangezien een eerdere poging eind februari dit jaar, mislukte. De eerste versies van het product moeten in juli dit jaar al op de deurmat van de eerste financiers vallen. Wanneer en waar we EMBRACE+ zullen kunnen aanschaffen is nog niet bekend, evenals de uiteindelijke verkoopprijs.