Nu ook het terrein van de smartglasses langzaam gevuld wordt met diverse soorten interpretaties van allerlei fabrikanten, kunnen we gaan kijken waar deze wearables nu eigenlijk het meeste van toepassing zouden kunnen zijn. Waar Google Glass nu bijvoorbeeld nog enkel voor een selectief groepje developers en andere gelukshebbers beschikbaar is, is de slimme bril van Oakley al voor iedereen beschikbaar. Sterker nog: dat was hij vorig jaar al! Het bedrijf uit Californië introduceerde een paar dagen geleden zelfs haar vernieuwde versie; de Oakley Airwave 1.5.

Voor wie de Apple Store geen onbekend terrein is, zal vast de Oakley Airwave Goggles wel eens zijn opgevallen. Deze skibril beschikt namelijk over een geïntegreerd display, die vergelijkbaar is met het prisma van Google Glass. De Oakley Airwave 1.5 beschikt nog steeds over hetzelfde prisma waarmee de gebruiker binnen de skibril een beeld te zien krijgt dat vergelijkbaar is met een 14 inch beeldscherm op 1,5 meter afstand. Dit schermpje kan allerlei informatie getoond worden die relevant is tijdens het skiën of snowboarden, zoals je snelheid, de temperatuur, de hoogte waar men zich bevindt en een routebeschrijving.

De slimme skibril is natuurlijk niet alleen van een schermpje voorzien, maar beschikt ook over GPS, Bluetooth, Wi-Fi, een accelerometer, gyroscoop en barometer. Daarnaast kan de Oakley Airwave 1.5 gekoppeld worden aan je smartphone, waardoor de bril ook nog eens als hub kan dienen voor bijvoorbeeld je social media en andere binnenkomende berichten. Het bedrijf heeft daarnaast in vergelijking met hun eerste slimme skibril, de processor en de batterij flink verbeterd. De Oakley Airwave 1.5 gaat nu zo’n zes uur mee voordat hij aan de lader moet, zo’n anderhalf keer langer dan zijn voorganger.

Wie de Oakley Airwave 1.5 deze wintervakantie tot zijn uitrusting wil laten behoren, dient wel diep in de buidel te tasten. De slimme skibril gaat namelijk voor een prijs van ongeveer 480 euro over de toonbank. Maar daar heb je dan natuurlijk wel één van de vetste skibrillen allertijden voor. Helaas heeft het bedrijf nog steeds geen camera in de bril geïmplementeerd. Hiervoor dien je dus nog steeds een GoPro op je helm te plakken.